It´s förskolan!

Den här veckan har jag varit ute en hel del och visat it´s learning för personal på förskolor. Samma sak nästa vecka. Samma sak för några veckor sedan. Samma sak med jämna mellanrum alltså. Och det är ju himla roligt! Det känns som om förskolorna är på gång!

 I vår IKT-strategi står det tydliga rekommendationer för vad barn i förskolan ska kunna och ett steg på vägen är så klart att utbilda personalen i bl.a. hur man kan använda vår lärplattform. 

Till exempel så stöttar Judit Tunaområdets förskolenätverk som är under uppbyggnad. Jag utbildar personalen på förskolor på Östra Torn. Vi har båda varit ute på Stångbys förskolor och ”labbat” med pedagogerna där. Det rör på sig och kul är bara förnamnet! Det pratas så mycket om ”digital natives” – att barnen idag är uppvuxna med tekniken och datorerna. Inte desto mindre måste ju vi vuxna vara med och använda, visa, stötta och prata om innehållet i dessa burkar – eller nja, inte i själva burkarna då utan innehåll som i nätet, program som finns o.s.v. Så klart.

Trevlig helg till er alla!

PS På bilden här är det personal från Regnbågens förskola som sliter och kämpar :) DS

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Fortbildning, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s