Förskolorna och IKT – Tuna

För att knyta an till Johannas senaste inlägg så är det verkligen spännande saker som händer på förskolorna i Lund. Tunaområdet har utsett en pedagog från Vipeholms förskola som fått avsatt tid att sammankalla en IKT-nätverksgrupp. Varje förskola är representerad och gruppens tillkomst har skett på rektorernas initiativ. Gruppens uppdrag är att dels sätta upp riktlinjer för hur förskolorna ska använda its learning, dels hur man kommunicerar med allmänheten via lund.se, men även att diskutera hur man ska jobba med barnen mot målen i IKT-strategin. Undertecknad har förmånen att få sitta med i Tunas nätverksgrupp:).

Samtlig personal på förskolorna har genomgått en utbildning i its learning, man sköter en hel del kommunikation med föräldrarna här. Det har även gjort en inventering över teknisk utrustning på förskolorna. Nästa steg är en inventering av IKT-kompetens, tanken är att man inom området ska kunna utbyta idéer och kanske köra gemensam kompetensutveckling. Vi tar också del av varandras erfarenheter. Vissa har börjat investera i trådlöst, bärbart med projektor. Andra har mest köpt in kameror och digitala fotoramar. Reflektioner om det pedagogiska värdet av IKT i förskolan vänds fram och tillbaka. Det är en bra blandning av pedagogik och teknik i våra samtal.

Vid senaste mötet bestämdes det att vi gemensamt ska sätta ihop ett paket med olika resurser, både molntjänster och pedagogiska program som en rekommendation för förskolor som vill komma igång. Paketet ska innefatta språk, matematik, kreativt skapande osv.

Har ni några bra resurser? Alla tips är välkomna!

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Fortbildning, Kategorier, På gång i Lund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s