Utbyte

Den här veckan har handlat en hel del om utbyte och dialog.

Danska elever in action :)

I måndags var vi och flertalet gymnasiechefer/skolledare på studiebesök på Tårnby Gymnasium i Danmark. Där har man satsat på att arbeta med ett par IT-klasser och vi fick följa med eleverna under en dag av lektioner i bl.a. danska, historia och psykologi. För att gå i en IT-klass krävs att eleverna har en egen dator med sig. Det är ingenting som skolan tillhandahåller och vi fick därför se arbete med olika datormodeller och märken i ett och samma klassrum. Det var en intressant dag och speciellt kul att höra eleverna själva berätta om hur de upplevde arbetet. I psykologin använde de en e-bok som innehöll både texter, övningar och filmer. Ja, det finns verkligen många olika verktyg att använda och det kändes inte helt fel att konstatera att skolorna i Lund överlag har kommit långt när det gäller IKT i undervisningen.

I går hade vi lite utbyte över de skånska gränserna och träffade ”IKT-folk” från Svedala och Staffanstorp. Två kommuner som är på väg in i 1-1 satsningar de med. En givande förmiddag där utbytet och diskussionerna gör att man får idéer och input från varandra.

Många är vi (både inom kommunen, inom landet, i andra länder…) som står inför liknande utmaningar och det är ju bra om vi slipper uppfinna hjulet på egen hand! Om ni inte redan gör det – varför inte boka in studiebesök hos varandra här på skolorna i Lund? Man behöver inte alltid åka så långt bort för att få nya idéer.

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Utbyte och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s