Lundapedagoger minglar och inspirerar!

I morse hade vi äntligen premiär för Frukostklubben. Närmare 40 personer dök upp för att mingla, dricka kaffe, äta fralla och sedan lyssna på Olle Strömbeck från Tunaskolan. Vi slet för att rigga tekniken dagen innan (för att kunna sända live), testade ljudet om och om igen, provfilmade, fixade och donade – ja, ni vet allt sån´t där man vill ha koll på när det är premiär.
När vi samlades på morgonen fungerade först inte projektorn (men det löste sig) och senare inte ljudet, så Olles fantastiska föredrag sändes ut på nätet ljudlöst. Så kan det gå. Och så går det titt som tätt när man har med teknik att göra. Men vad gör det om hundra år? Vi hade en riktigt härlig morgon ändå och till nästa gång fixar vi säkert ljudet, så att alla ni som faktiskt försökte följa live eller som vill se reprisen ska kunna göra det.

Vad pratade Olle om då? Han är lärare på Tunaskolan, år 6-9 och arbetar främst med en liten grupp elever. Han visade hur han i vår lärplattform it´s learning skapat kurser med ett upplägg kring bl.a. Petrinideckarna och hur han kompletterar med och lägger in länkar till andra webbaserade verktyg som han upptäckt och gillar (Doodle för att boka utvecklingssamtal, hitta.se för att gå på tur genom Lund med eleverna, google docs för att samarbete med kollegorna m.m.). Lite av andemeningen: lärplattformen är kanonbra som ram, har gott om funktioner men kan inte vara bäst på allt och man måste plocka in andra resurser som man själv hittar och gillar. Hoppas nu detta var rätt uppfattat, Olle och återigen ett stort tack för att du kom!

Nästa gång är den 18/2 och då är det ma/no-lärare från Gunnesbo som bl.a. kommer visa hur de arbetar med blogg och GeoGebra. Glöm inte att anmäla er!

Vill ni se den ljudlösa sändningen, finns den här

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Fortbildning, På gång i Lund, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s