Matematikdagen 7/3 2011

 

 

I måndags gick den så av stapeln: matematikdagen som matematikutvecklarna Cecilia Rosengren, Richard Wester och Pernilla Unelind planerat och jobbat för under många månaders tid. Det blev en strålande dag full av inspiration och utbyte. Vi var där dels för att kika på det som hade med IKT att göra och dels för att själva prata lite om den publiceringssite för elever och pedagoger som vi, i steg 1 tillsammans med matteutvecklarna, påbörjat arbetet med (Inspirera fler – publicera mer)

Det var ett välfyllt seminarieprogram och ett lysande exempel på utbyte och tillvaratagen kompetens inom kommunen. Lundapedagoger som visar Lundapedagoger.

Ulrika Ryan från Byskolan

Jag lyssnade på Sarah Nilsson och Lisa Gustafson från Gunnesboskolan som visade hur de använder programmet SketchUp i undervisningen, jag lyssnade på Karin Montén och Mattias Torstensson från Svaleboskolan som berättade om Wallenbergprojektet och fick bl.a. se hur de använder excel och it´s learning inom området statistik och sannolikhetslära. Sen lyssnade jag på Ulrika Ryan från Byskolan som berättade om hur hon tänker och arbetar med metoden ”att skriva sig till läsning” när det gäller matematik. Smartboard, gratis mattespel på nätet, GeoGebra (jodå, det fungerar även när man arbetar med de yngre eleverna) o.s.v. Ja, oj – vilken energi och vilken kompetens här finns!

 

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Digitala verktyg, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s