Frukostklubb 5 – final

Åter på kontorsstolen efter att ha varit med om terminens sista Frukostklubb. Nöjd med alla klubbar (mindre nöjd med ljudkvalitet på våra sändningar), men kanske mest nöjd med finalen? Idag hade vi ju nämligen elever från Fäladsgården och Spyken på besök. Och det är ju för eleverna vi gör det vi gör – bl.a. försöker få in mer IKT i skolan, eftersom det inspirerar, utmanar och leder fram till digital kompetens :) 

Sofia och Vanessa från år 9 på Fäladsgården började med att visa olika grupparbeten de gjort, t.ex. podcasts: i det här fallet filmrecensioner på engelska som de spelat in som intervjuer, en kortfilm om vikten av återvinning och slutligen en wiki de arbetet med i ämnet litteraturhistoria. En wiki är en samarbetsyta man själv skapar på nätet, öppen för alla (även om det finns möjlighet att stänga), där eleverna kan skriva, lägga in bilder, filmer etc. Sofia och Vanessa visade också en liten snutt av en skuggteaterfilm parallellklassen gjort om Troja, som ligger på samma wiki. Nyfiken? Klicka här! Publiken var ganska tyst och inte så frågvis, men på frågan hur det tyckte att det var att jobba så här, svarade de bl.a. ”bra, man fick bestämma lite mer själv”.

Sedan var det Teodor, Hedvig, Ebba och Amalie från Spyken som äntrade klubbscenen. Då fick vi lyssna på radiosändning och se film på temat ”Burning issues”. Radiosändningen handlade om barnfattigdom i Sverige och filmen om ätstörningar. Efter det fick vi lyssna på en radiointervju om ”The great pancake festival” och avslutningsvis se en underbar dockfilm om Romeo och Julia.

Alla dessa arbeten visade IKT integrerad i undervisningen, som naturlig del av arbetet eleverna gör. Kanon!

Stort tack till lärarna Gabriella Hafström och Bodil Merkel och så klart till deras elever som visade och berättade idag!

Vi ses i höst igen! Håll utkik efter datum (de kommer före sommarlovet) och boka in det i era kalendrar. Vi utlovar (om man nu kan det när det gäller teknik ;) bättre film- och ljudkvalitet på våra sändningar i höst…

Vi passar också på att uppmana er Lundapedagoger (och andra) att ordna IKT-möten liknande dessa på era skolområden. ”IKT-café”, ”TeachMeet Mini”, ”Frukostklubb Light” – kalla det vad ni vill, men kom igång! Vi kommer gärna och hjälper till, dokumenterar och sprider vidare. Det ni gör är värt att visas upp! Det är ett enkelt sätt att få och ge inspiration, tips, idéer på hur man kan jobba, vad man kan testa!

Trevlig helg!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Digitala verktyg, Fortbildning, På gång i Lund, Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s