Frukostklubben drar igång!

I våras började vi, tillsammans med Bettina Drake (IKT-pedagog på Spyken) att ha Frukostklubbar. Tanken var ett det skulle ge tillfälle för IKT-intresserade pedagoger i Lund att utbyta idéer, nätverka och få tips på hur man kan jobba med IT i klassrummet. För att de som inte kunde vara på plats skulle kunna ta del av det hela, provade vi också att sända live via Bambuser och lyckades väl si så där.

Eftersom vi tycker att det (trots tidig morgon ;) var ett lyckat koncept, en kul och trevlig grej att göra kommer vi att fortsätta i höst och har bokat in tre tillfällen då lärare från olika skolor i Lund kommer att berätta om hur de arbetat.

Frukostklubbarna börjar alltid med att vi från 07.30 bjuder på kaffe/te, fralla och lite mingel och framåt 8-tiden drar visning och sändning igång. Ja, sändning – för inte ger vi oss när det gäller tekniken. Förhoppningsvis har vi lärt av misstagen och får igång våra livesändningar (men det återstår att se…)

Datum och innehåll den här terminen är:
30/9: Webbtidning – tema Afrika
28/10: Tre små grisar – the movie (en film som finns publicerad på Lunds skolors site Inspirera Fler Publicera Mer
25/11: Blogga på skolresan

Alla Lundapedagoger är välkomna! Anmälan sker i Lu IKT-samordningen i its learning. Ni andra får så klart gärna följa oss via webben.

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Fortbildning, På gång i Lund, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Frukostklubben drar igång!

  1. Men varför bara fredagar IGEN???

    • Johanna skriver:

      Tja…för att vara lite konsekventa och inte snurra med olika datum, dagar och platser…För att det är skönt med helg efter en tidig morgon…? Men önskemål om byte av dag är uppfattat :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s