What´s up in Lund?

Idag skulle vi haft terminens första frukostklubb, men av olika anledningar var vi tvungna att ställa in den (eller snarare skjuta på framtiden). Trist så klart, men det går fler tåg!

Skulle vilja påstå att det går många tåg hela tiden. Från IKT-samordningens sida ser vi en hel del spännande på bl.a. förskolorna i Lund. Några har kommit en bra bit på väg att använda its learning för att underlätta kommunikationen med föräldrarna, andra påbörjar det arbetet den här terminen. Sen har vi ett gäng förskolor som, i ett tidsbegränsat projekt, testar verktyget Unikum för att se om det kan vara något att använda.

Härom veckan hade vi ett IKT-café för våra lokala admininstratörer/IKT-pedagoger. Det var en härlig eftermiddag. Förutom att vi fick stoppa i oss kakor och godis på längden och tvären, delades det ut tips och idéer. Hannes Bengtsson (Tunaskolan) visade hur han arbetat med film med Stop Motion och Greenscreen. Anders Erenius (BSN Stad) visade hur man kan skapa visuellt tilltalande länksamlingar via PearlTrees och hur man sen bäddar in detta i t.ex. its learning. Judit demonstrerade Winksite, en site där man kan skapa sidor att använda i mobilen, något som testas av SFI-lärare.  Olle Strömbeck (Tunaskolan) visionerade om framtida möjligheter med iPad som verktyg för att underlätta och anpassa för elever med läs- och skrivsvårigheter. Kanske kan StoryTel (”som Spotify fast med böcker” sa Olle :), Talboks- och punktskriftsbiblioteket tillsammans med appar som t.ex. inDaisy vara ett alternativ till Daisyspelaren?

Yep, här rullar tågen absolut. Ovan är ju bara axplock!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, På gång i Lund, Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s