TeachMeet Syd Helsingborg

Vilken kväll, vilka pedagoger, vilken inspiration!

 

 
Igår genomförde vi i nätverket ”Digisyd”, södra Sveriges andra TeachMeet Syd. Den här gången i Helsingborg, på Filbornaskolan. Aulan var i princip fullsatt av pedagoger från olika kommuner runt om i Skåne och som vanligt började vi med lite mingel, för att sen dra igång med talarna.

TeachMeet går ut på att pedagoger själva anmäler sig som talare och kan då välja vad de vill visa och prata om och om de vill ”showa” i två eller sju minuter på scen. Som arrangörer har vi alltså ingen direkt koll på vilken blandning det blir på innehåll, åldersinriktning etc. Det enda vi vet är att det kommer handla om IKT i skolan – i klassrummet – på riktigt.

Igår föll sig slumpen så att det blev en härlig blandning: det handlade om allt från Storybird till Google sites, från fritids till gymnasiet. Från Lund hade vi fyra, suveräna talare med:

  • Katarina Norrgård från Backaskolan berättade hur hon arbetar med ASL (Att skriva sig till läsning).
  • Gabriella Hafström från Fäladsgården visade hur hennes elever gjort Podcast på engelska.
  • Hannes Bengtsson från Tunaskolan demonstrerade och spelade in GreenScreen film direkt på plats.
  • Olle Strömbeck också från Tunaskolan visade på nuvarande och framtida möjligheter att använda iPad som stöd för elever med läs- och skrivsvårigheter.

Stort tack till er och alla andra talare!
Vi hoppas att alla på plats fick en rejäl dos inspiration, tips och tankar på hur man kan jobba och kanske knöt en kontakt eller två med andra!

Just nu finns hela livesändningen att kika på här:  TeachMeet Syd 13/10 (här kommer också talarnas presentationer att finnas så fort de är insamlade och utlagda)

Nästa TeachMeet Syd blir i Kristianstad, den 19/4 2012! Vi ses väl då?
Vill du kanske diskutera vidare, hålla lite koll – gå med i TeachMeet Syd på Facebook.

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s