Frukostklubb – Tre små grisar

Imorse var det så dags för terminens första Frukostklubb. Spykens personalrum fylldes med frallätande, kaffe-och tedrickande, intresserade pedagoger, utvecklingsledare och rektorer denna tidiga fredagsmorgon. Det pratades, minglades och sen lyssnade vi på Jeanette Winberg Andreasen, lärare från Klostergårdsskolan i Lund. Jeanette berättade om hur de arbetat med sagotema och då kring sagan Tre små grisar. En del av arbetet var den film (gjord med verktyget MovieMaker) som finns att beskåda på Lunds skolors publiceringssite, men Jeanette visade idag ett ypperligt exempel på hur detta arbete bara var en del av det stora och integrerat naturligt i undervisningen! Härligt att se och höra hur de  jobbat ämnesöverskridande med så väl tärningsspel som sagor och samarbete. Kreativt så det förslår!

Deras arbete fortsätter nu på Sagovinden  – de har anmält sig till Webbstjärnan i år, så in och kika, följ och heja!!

Jag skriver inte mer, utan låter sändningen från i morse tala för sig själv! Stort tack till Jeanette :)

Frukostklubben – Tre små grisar!


Nästa klubb är den 25/11 och då handlar det om hur man använt en blogg som kommunikations- och dokumentationsverktyg i samband med en klassresa till Polen! Lundapedagoger – anmäl er i Lu IKT-samordningen (så är ni med i lottdragning och kan vinna finfina priser :)

Trevlig helg och skönt lov!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Digitala verktyg, På gång i Lund, Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s