Frukostklubb – blogg på skolresan

Idag var det så dags för årets sista Frukostklubb. Mörkt, men inte kallt. Värme med adventsljusstakar och levande ljus och lika go stämning i Spykens personalrum som vanligt. Frallorna kompletterades med pepparkakor, årstiden till ära!

På ”scen” stod Ingrid Linse och Karin Anderberg från Lerbäckskolan. De berättade om en skolresa de gjort till Polen med sina 9:or i våras, närmare bestämt till Krakow inkl. besök på Auschwitz. I samband med resan arbetade de med en blogg som användes dels för praktiska saker som rumsindelning, men också för att skriva reflektioner kring det man gjorde och såg. Arbetet började stort med planer på såväl hemsida, wiki och blogg – men efter ett tag insåg de att det räckte gott och väl med bloggen! Efter visningen följde liten frågestund där undringar angående såväl svenskbiten, bedömningar och kontohanteringen dök upp.

Mycket intressant, inspirerande och ett härligt sätt att starta fredagen på! Stort tack till Ingrid Linse och Karin Anderberg (och ett extra tack för de fina presenterna vi fick :)

Filmen från visningen finns här, uppdelad i två delar (den ena med visningen, den andra med frågestund), titta och låt dig inspireras: Frukostklubben 25/11

Frukostklubbvärdinnorna önskar God Jul och ber er hålla utkik efter oss nästa termin!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Digitala verktyg, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s