Kakor, godis och utbyte!

Kan det blir bättre en mörk eftermiddag i december? Ett gäng av Lunds skolors  ”LA” (lokala admininstratörer för its learning), de flesta tillika IKT-pedagoger samlades på höstens andra IKT-café, åt kakor, godis och pratade IT i skolan. Förra gången hade vi en hel del visningar av olika verktyg (se inlägg) – den här gången blev det mer samtal än visning. Var och en berättade lite om sitt, vad man testar och hur det går, om man väljer att köra 1-1 eller inte och anledningarna varför. Hur man bygger upp fortbildningen på skolan, hur mycket tid man har i tjänsten, vikten av en drivande skolledning o.s.v.

Vi pratade om ASL och hur härligt detta arbete är, hur det handlar om att verkligen utveckla språket, inte ”bara” att skriva sig till läsning. Vi fick höra om en klass där lärarna valt att köra utan mattebok och hur eleverna reagerat och om spännande nya Wallenbergsprojekt där man ska testa ritplattor i matematikundervisningen.  Yep, vi pratade en hel del denna eftermiddag och återigen konstateras att det är mycket som händer, mycket på gång och viljan är stor även om man ibland tycker sig sakna lite forskningsförankrade argument för att driva på framåt!

Lite visningar hanns med också. Bl.a. visade Johan Lindblad från Nyvångskolan programmet LäraNära – succé i gymnastiksalen, som t.ex. innehåller filmade genomgångar av olika idrottsmoment. Vi kikade också mycket snabbt på NESkola och deras nya koppling till UR:s strömmande media. En tjänst vi använder i kommunen, så det är fritt fram att använda för pedagoger och elever!

Tack till alla som var med och gjorde eftermiddagen till en himla trevlig stund!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s