Det händer i vår!

Snart en månad in på nya året och agendan för våren är fulltecknad av spännande projekt och saker som ska ordnas, fixas och donas med!

Vi på IKT-samordningen kommer ha mer eller mindre fullt fokus på två saker och det är dels att, tillsammans med Kommunikationsavdelningen (IT), försöka få till fungerande integrationer mellan våra skolspecifika digitala system, så att de ”pratar” lite bättre med varandra och dels att se över Lunds skolors IKT-organisation för att effektivare möta upp både verksamhet och det eProgram som kommunen troligen antar under våren.

Men lite annat ska också hinnas med på det IKT-pedagogiska planet! Bl.a är vi, tillsammans med Cecilia Rosengren (utvecklingsledarare på UF) mitt uppe i planeringen av en IKT-dag för pedagogerna på våra gymnasieskolor. Det blir en halvdag, den 5/3, som kommer bestå av såväl storföreläsning som mindre seminarium. Vi hoppas på en givande, inspirerande dag för alla inblandade! (För de som ska delta den här dagen kommer mer information i its learning om några veckor.)

Sen har Frukostklubben bytt dag, tid och namn och förvandlats till IKT(tea)-time! Tre torsdagar är inplanerade och med en härlig blandning av tema. Allt från webbtidningsarbete till veckobrevsbloggande och digital kompetens och förskolebarn! (Läs mer genom att klicka på bilden).

IKT(tea)-time anordnar vi tillsammans med Bettina Drake på Spyken och tillfället är, precis som tidigare, gratis och öppet för alla Lundapedagoger (anmälan i Lu IKT-samordningen i its learning). För er som inte kan komma eller som befinner er i andra delar av landet, så sänder vi live :)

Något mer på g? Tja, säkerligen, troligen och med allra största sannolikhet… men det tar vi en annan gång!

Trevlig helg!

 

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det händer i vår!

 1. Viveca Dahl skriver:

  Påminner bara om att vi ute på fältet också inhämtar en hel del erfarenhet när det gäller olika it-system och integration ;-) Vi kör Google Apps som vårt Intra f o m nu.
  Läs vidare på vår: http://faladsgardentankervidare.blogspot.com/
  /Fäladsgården

  • Johanna skriver:

   Och du kan räkna med att vi kommer vilja/behöva ha mängder med möten och input från er ute på fältet innan vi går i mål :) Härligt att följa ert arbete, Viveca!!
   /Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s