Webbtidning med wix på årets första IKT(tea)-time

I torsdags hade vi ”nypremiär” för vår Frukostklubb och bytte morgonmingel mot eftermiddagshäng i Spykens personalrum. Frukostklubben har blivit IKT(tea)-time istället!

Framåt 4-tiden samlades ett hugat gäng pedagoger och rektorer över en kopp kaffe/te och smaskiga kakor för att utbyta erfarenheter, prata och sedan lyssna på Cecilia Landgren.

Cecilia är lärare på Spyken och berättade om hur hon och framför allt hennes elever skapat webbsidor med verktyget wix.com i sitt temaarbete om Afrika. Ett gratis och lättanvänt verktyg, vilket demonstrerades både av Cecilia som bara dagen före snabbt och enkelt skapat en sida för att demonstrera funktionerna för oss, men även av åhörare som under tiden visningen pågick också provade att bygga en sida.

Efteråt blev det en hel del intressanta frågor och diskussioner kring såväl textinnehåll, kvalitet, bedömning, elevreaktioner och upphovsrätt (vilka bilder får man egentligen lov att lägga ut på webben och hur ska man förhålla sig till det som lärare…!?).

Stort tack till Cecilia för att du delgav det du och dina elever gjort! Är du nyfiken på att höra mer av vad hon visade och sa, klicka här för att komma till sändningen: Webbtidning del 1 och Webbtidning del 2

De olika webbtidningarna som eleverna producerade finns här: Webbtidningar Afrika

Nästa IKT(tea)-time är den 8/3 och då handlar det om Digital kompetens och förskolebarn. Lundapedagog: anmäl dig i Lu IKT-samordningen!

 

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Digitala verktyg, Fortbildning, Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s