IKT i undervisningen för framtiden

…så lyder temat för den IKT-dag vi och utvecklingsledare Cecilia Rosengren arrangerar för lärarna på våra gymnasieskolor och Komvux den 5/3. En förmiddag som startar med en storföreläsning och sedan går över i valbara seminariepass. Seminarier som våra fenomenala lärare håller i, seminarier som inte varit genomförbara om dessa lärare inte velat ställa upp och visa hur de på olika sätt jobbar med IT i undervisningen.

Jag sitter som bäst och tittar igenom anmälningarna till detta fantastiska seminarieprogram och varje gång jag kikar på det tänker jag ”oj, vad mycket spännande som görs runt om på våra skolor”.  Jag hade velat dela mig i 15 olika delar den här dagen, så att jag kunde vara med och lyssna och lära av alla föreläsarna. Det handlar om allt från hur man effektivt kan använda lärplattformen till hur man skapar ”how-to-videos”, bygger upp kurser i OneNote eller arbetar med digitalt berättande. Verktyg och redskap som Storybird, Jing, MovieMaker, Dvolver, Spotify, Garageband, iPad, skrivplattor, skärminspelningar, powerpoint… en uppsjö!

Välkomna ni 450 lärare som ska vara med den här dagen! Vi hoppas och tror och tänker att det kommer bli en dag full av inspiration och diskussion!

PS. Är du lärare på gymnasiet/Komvux och känner inte till det här? Kolla om du har fått tillgång till kursen Lu IKT-dag 5/3 UF – där kan du anmäla dig!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Fortbildning, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till IKT i undervisningen för framtiden

  1. MonaMona skriver:

    Kul att fått detta tips om er blogg! Ska följa ert spännande arbete/ Mona i Hbg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s