IKT(tea)-time: Digital kompetens och förskolebarn!

Igår eftermiddag var Spykens personalrum fullt av pedagoger som ville lyssna på Jonas Petersson från Stångby förskolor när han berättade om hur de arbetar med digital kompetens och förskolebarn!

Jonas berättade t.ex. om hur han, efter att dokumenterat och gjort digitala berättelser, tänkt ”ska det vara så här?” och istället för att göra det mesta själv, lät barnen vara med i processen och mer bli ägare till dokumentationen. Han lyfte fram den otroliga kompetens som bor inom barnen och hur delaktiga de blir i arbetet och menar att förskolepedagoger generellt är otroligt duktiga på att fotografera och skriva texter, men att man ju faktiskt kan släppa in barnen mer och inte vara rädd för att det inte alltid blir supersnyggt, utan kanske filmer med barnbrus i bakgrunden osv. 

Vi fick se exempel på filmer där barnen tydligt är aktiva medskapare, hur de arbetar med bluescreenteknik, använder Smartboard och bloggar med bloggfunktionen som finns i its learning.

En konkret och otroligt inspirerande halvtimme med andemeningen: låt barnen vara med!

Hoppas du blir tillräckligt nyfiken för att kika på filmen från igår – den är väl värd att se och finns här: Digital kompetens och förskolebarn!

Stort tack till dig, Jonas för att du visade och delade med dig!

Nästa IKT(tea)-time är den 12/4 och då blir det ”Lages dagbok och I huvudet på en femteklassare”. Lundapedagog: anmäl dig i Lu IKT-samordningen!

Trevlig helg!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Digitala verktyg, Fortbildning, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s