IKT(tea)-time: bloggande på mellanstadiet!

Sladdhaveri på terminens sista IKT(tea)-time ledde till stumfilm… men vi filmade på alternativt sätt som förhoppningsvis lyckades och kommer att läggas ut längre fram.

Terminens sista IKT(tea)-time stod Lena Björk, lärare på Österskolan, för. Med lugn och entusiasm berättade hon om hur hon bloggat med sina elever i år 5 och tog fram exempel på exempel på hur arbetet utvecklat elevernas skrivande. Lusten att skriva. Behovet att skriva. Viljan att börja laborera med språket. Medvetenheten kring hur olika språket används i olika sammanhang. Vi fick höra berättelser skrivna med ett, för åldern, imponerande målande språk. Härligt!

Lena har framför allt arbetat med två bloggar: Lages dagbok och I huvudet på en femteklassare (som numera heter I huvudet på många 99or och en 00a, eftersom eleverna ville fortsätta sitt bloggande). Båda bloggarna är skapade i verktyget Blogger. I förstnämnda är det björnen Lage som är huvudperson och i den andra eleverna. Att använda en björn som ”alias”, öppnade upp för en helt annan kommunikation både med elever och med föräldrar, berättade Lena. Det blev en helt annan ton och annat klimat tack vare bloggen. Lage finns även på facebook :)

I huvudet på en femteklassare följdes av personer från hela världen och skapade ett bloggsug hos eleverna, vilket ledde till att flera av dem startade egna bloggar.

Det var en härlig sista IKT(tea)-time och som Lena själv sa: blogga med eleverna så att de inte hamnar efter! Stort tack för att du visade och inspirerade, Lena!

Vi återkommer i höst, kanske i denna formen eller i annan. Fortsatt utbyte, fortsatt inspiration blir det i alla fall!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Digitala verktyg, Fortbildning, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s