SETT – del Ett…

Fullt med folk, fullt med leverantörer i monter efter monter, godisskålar, flyers och ivriga säljare som kollar in min namnskylt, trängsel vid kaffet, dyra lunchmackor och långa toalettköer. Varmt och kallt om vartannat. Hissningar, dissningar och creddande på twitter och i andra forum om såväl arrangemang som föreläsare. Möten med folk jag känner väl och folk jag känner mindre väl. Idel glada miner, leenden, handskakningar och kramar.  En mässa som alla andra och ändå speciell i sitt slag här i Sverige. Det var ju premiär för SETT – Skandinaviens svar på BETT. En mässa om IT i skolan. På alla plan.

Efter två dagar av ovanstående är jag (jag = Johanna) rejält mör. För att inte tala om fullproppad av intryck. Inte mycket nytt, inga direkta halleluja moments, men däremot en hel del bekräftelse på de egna tankarna och vägen framåt. Att jobba mer med tankekullerbyttor och omdefinierat lärande. Att inte fastna i tekniken, där det ibland fortfarande tenderar att bli diskussion kring vilket märke som är bäst istället för vilka funktioner som behövs, vilka arbetssätt som ger en förändrad lärsituation. Att hålla fokus på det väsentliga: eleven och lärandet. Inte alltid lätt, vare sig för lärare i klassrummen, rektorer eller för oss IKT-samordnare som ofta fastnat i just tekniska problem och diskussioner. Men nu, i samband med integrationslösningar och organisationsförändringar, blir det förnyat fokus på jobbet. Och från SETT är det just den känslan jag tar med hem: håll fokus, håll styrfart framåt! Det finns ingen annan väg.

Tänker att jag hade tur som lyckades pricka in bra föreläsningar på mässan. Tänker också att utbudet av föreläsare var bra. Varierat med allt från leverantörer som visade produkter, till lärare som visade konkret klassrumsarbete till föredrag som lyfte frågorna lite högre, mer övergripande.

I separata blogginlägg en tid framöver kommer sammanfattning av några av föreläsningarna från SETT, med tips på länkar och annat som förhoppningsvis inspirerar. Ger mod att våga. För är det inte det som är det viktiga? Att våga. Prova. Leva som vi lär. Testa. Laborera. Trial and error. Lära av misslyckanden. Ta vara på lyckanden.

Tack till arrangörerna av SETT. Well done!

Trevlig Valborg!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SETT – del Ett…

  1. Katharina skriver:

    Håller med dig om SETT, inspirerande och bra arrangemang och en bra start för Skandinavien. Här finns att utveckla och saknade en del där. De föreläsare som var där var bra, det finns plats för fler. Vi från Veberöd håller på att samla våra intryck från föreläsare och intryck från SETT på en blogg som vi skapade för detta ändamål, det är inte helt klart ännu. Vi delar gärna med oss på http://sett2012veberod.blogspot.com Bloggen ligger även i ”bloggraden” på min skolblogg, som redan ligger här i högerkanten under Bloggar från Lund, ”Katharinas skolblogg”.

  2. Johanna skriver:

    Strålande – vad bra med en bloggande sammanfattning från er! Den sprider vi :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s