IKT-kväll för grundskolan

..och inte nöjde sig planerargänget med en IKT-inspiration/workshop/diskussionskväll för förskolan (se kollegans tidigare inlägg), utan kvällen efter körde man samma upplägg för pedagoger på grundskolan i Lunds stad.

Olle Strömbeck, IKT-pedagog på Tunaskolan, inspirerar kring iPads som kreativt verktyg.

Innehållet var då såklart anpassat för skolår F-9 och på det valbara schemat fanns inom temat inspiration möjlighet att välja Blogga i skolan, Arbeta med film i skolan, Skoldatatek – vår verksamhet och iPads som kreativt verktyg. För de som ville få tillfälle till mer runda-bord-samtal erbjöds en öppen diskussion kring hur man arbetar med Att skriva sig till läsning med datorer och iPads och för de som ville arbeta mer hands-on (workshop) fanns bl.a. en station där det jobbades med att koda Lego robotar (Lego Education).

En styck Legorobot laddad att ge sig ut på räddningsuppdrag!

Uppdraget där var att programmera roboten att rädda Christer Fuglesang (gestaltad av en legogubbe), dvs. komma så nära som möjligt utan att knocka honom. Kan ju lägga till att jag bommade totalt, men kollegan lyckades efter att envist att programmerat om roboten några gånger :)

De här två dagarna arrangerades av Barn- och skolförvaltning Lunds Stad under ledning av Anders Aldrin (rektor på Tunaskolan) och Thomas Ekstedt (utvecklingsledare på BSFLS). Tanken var att prova ett lite opretentiöst, enkelt koncept med ”lärare som lär lärare” och med förhoppningen att stafettpinnen att stå som arrangerande skola tas över av annan rektor i sta´n.

Här finns liten filmdokumentation från kvällen (skapad av Viveca Dahl på Fäladsgården):

Lärare lär lärare

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Fortbildning, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s