Frukostklubben: Appar för såväl stora som små!

Ett helt gäng trotsade snön och tog sig in till Spyken för att vara med på vårens andra Frukostklubb. Temat var ”Appar för såväl stora som små” och vi fick se hur denna lilla apparat (paddan alltså) kan användas på mängder av olika sätt.

BildIngela Nilsson, lärare på Spyken, började med att berätta att hon framför allt använder sin iPad för demonstrationer, men att hon också tipsar eleverna om att ladda ner appar till sina mobiler, vilket de ofta gör. Ingelas visade ett gäng av sina favoritappar i kemi och matematik. Hon visade t.ex. appen The elements som handlar om periodiska systemet och dess element, Nova Elements som är ett spel där man bygger molekyler och Chemist där man kan laborera.  I matematiken använder hon sig bl.a. av Algebra touch där detta komplexa område blir roligare att arbeta med och till sist en gratisapp – Ingelas favoritminiräknare som tolkar handstil och t.o.m. kan sinus ;)

Bild

Efter Ingela var det dags för Katharina Kulle från Idalaskolan att visa hur hon använder appar i undervisningen med sina 1:or. Och den används flitigt vill jag lova – den tas med ut för att filma och fotografera, de bloggar, är med och provar appar tillsammans med apputvecklare, tränar ord och bokstäver, räknar, gör experiment och ”reser” ut i världen! Att en hel del appar är på engelska spelar ingen roll, snarare tvärtom, säger Katharina. 7-åringar lär sig gärna lite engelska när de tränar bokstäver. Katharinas visning innehöll en hel drös apptips, t.ex.: Make dice, NE, Skype, WordPress (lättast för barnen), Blogsy (bättre bloggapp), Pages, Into Words (gratis t.o.m 1/4), Skolstil, Ordens magi m.fl.

Underbar inspirationsmorgon – stort tack till Ingela och Katharina! Se filmen och få massor med apptips här: Appar för såväl stora som små!

Nästa Frukostklubb (sista för terminen) är den 23/4 och då blir det Kreativ programmering! Samarbetsförmåga, problemlösning, engelska och logiskt tänkande tränas med hjälp av program som Kodu och Scratch. Anmälan som vanligt i Lu IKT-samordningen (its learning).

Vi ses då!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Digitala verktyg, Fortbildning, På gång i Lund, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frukostklubben: Appar för såväl stora som små!

  1. Tack för att ni rapporterar så man kan följa även när man inte har möjlighet att vara på plats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s