Scratch och Kodu Game Lab på Frukostklubben!

BildIdag hade vi terminens sista Frukostklubb. Roger Wiktorsson från Hagalundskolan berättade och demonstrerade hur han och eleverna i år 3-4 arbetat med programmering med hjälp av ett par olika verktyg. Underbart inspirerande och härligt att höra hur eleverna snabbt gått igång med diverse programmeringsprojekt som de skapar på ett par lektioner bara.

På Hagalund har man provat Lego Mindstorms (som är lite dyrt, men väldigt bra), Kodu Game Lab och Scratch. De två sistnämnda är gratis och bara att ladda ner. Scratch har blivit mer och mer populärt på senare tid med en omfattande programmeringsmiljö och gott om material att laborera med. På scratched.media.mit.edu finns material att ta del av. Kodu Game Lab är snäppet mer poppis bland eleverna, berättar Roger. Troligen för att det är 3D-miljö och lite mer likt ”vanliga” spel. Kodu utvecklades först för Xbox360, men finns numera också för Windows.

BildVarför programmering? Anledningarna är många: det stimulerar kreativitet, problemlösning, estetik, marknadsföring, kommunikation, att ge och ta instruktioner, ökar den digitala kompetensen, det blir lärande i dialog, man tränar geometriska begrepp, kritiskt tänkande, logik…

Se filmen och bli inspirerad att köra igång du med!

Film: Kreativ programmering på Frukostklubben 23/4

Stort tack till Roger för en suverän avslutning på vårterminens Frukostklubb! 

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Digitala verktyg, Fortbildning, På gång i Lund, Tips, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s