TeachMeet LU – Lunds skolor och universitet i samarbete!

Ett litet, men viktigt, frö är sått! Igår hade vi ett litet TeachMeet LU i samband med Lunds universitets årliga utvecklingskonferens. Temat för konferensen var ”att skriva för att leva, lära och lyckas” och vårt TeachMeet var ett av många inslag under dagen.

Åhörarna var få, men innehållet och stämningen på topp! Vi fick lyssna på allt från läs- och skrivlärning till atomfysik. Vi fick höra en lingvistikprofessor reflektera över hur lärandet går till, att 2×45-minutersföreläsningar kanske inte är det mest optimala för inlärningen utan hur hon istället valt att göra korta filmer till studenterna – flippad morfemanalys :)

Det här känns som något värt att arbeta vidare med, att vattna så att vårt lilla frö växer. För som någon av åhörarna sa i slutet – TeachMeet är ett tillfälle att skapa utbyte och dialog kring hur vi arbetar med våra barn – elever – studenter!

Vi siktar på ett ”riktigt” TeachMeet LU i februari nästa år och återkommer med mer information!

Gårdagens TeachMeet sändes givetvis live, för er som är nyfikna (ljud- och bildkvaliteten är inte den allra bästa, men ok)

Sändning här: TeachMeet Lu 24/10

Bild

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Fortbildning, På gång i Lund, Utbyte och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s