Avbruten upphandling

För några veckor sedan tog vi beslutet att avbryta vår pågående upphandling av ”digitala lösningar för Lunds skolor och förskolor” bl.a. med motiveringen:

En av grunderna till beslutet är att ingen av de för oss presenterade Lösningarna, uppfyller den målbild som vi beskrivit och kravställt. Vi har förstått att även om vår kravställning inte innehåller någon direkt ny revolutionerande teknik, så är den omfattande och kan tolkas på olika sätt.

Som exempel kan nämnas att bl.a. de krav vi har kring samarbete i realtid, individanpassning, sökfunktioner och taggning har tolkats på olika sätt. Tolkningarna av kraven i upphandlingen har lett till att offererade lösningar inte uppfyller vad vi avsett med våra krav. Upphandlande myndighet har inte kunnat förutse det tolkningsutrymme som kravformuleringarna givit

Men vi låter inte luften gå ur för det, utan ser snarare det här som en möjlighet att fortsätta vägen mot vår målbild – en sammanhållen portal som stöd i den pedagogiska processen. Vi kommer nu att, i dialog med leverantörer, verksamhet, it-avdelning, andra kommuner m.fl., gå igenom vår kravställning, förtydliga vår målbild, se över våra krav – för att sedan landa i en förnyad upphandling. Vi skapar oss tid att bygga vårt pussel av olika system, olika behov, få strukturer på plats (både it-mässigt och processmässigt).

Pussel

Tidsplanen är att vi är klara inför läsårsstarten 2015. Klara så pass att vi vet vilka nya lösningar det blir, för att under 2015/2016 kunna arbeta med att fasa ut det gamla och fasa in det nya! Alltså är det fortsatt full fart framåt när det gäller att förbereda verksamheten inför det nya!

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Digitala verktyg, Införande nya lösningar, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s