Uppstartsmöte

Så var det dags för vårt uppstartsmöte – det möte som från början var planerat för att avslöja vilka nya lösningar vi stod inför att implementera på Lunds skolor och förskolor…

Preppade med fredagsmusik och fredagsgodis fylldes lokalen med rektorer, förskolechefer, utvecklingsledare, skoldirektörer, ikt-pedagoger, kommunikatörer… – alla med intresse i att få koll på vad, när, hur det blir med de där nya systemen…

Vi inledde med en liten film:

Och fortsatte med att berätta om den avbrutna upphandlingen och allt positivt det faktiskt medför, hur vi nu tar nästa steg, hur tidsplanen blir och hur vi tänker kring införandet. Vi kommer förtydliga målbild och krav, förfina upphandlingsunderlaget samtidigt som förberedelserna inför ”det nya” börjar ute i verksamheten (tillsammans med oss i IKT-teamet i den mån man vill och har behov av).

Tror att vi lyckades få till en bra stämning och en bra känsla kring arbetet. För när det kommer till kritan, så är det kanske mer attityd än systemet i sig som avgör hur det kommer gå att fasa in gammalt och fasa in nytt.

Vi är alla ambassadörer i det arbetet. Har vi en positiv attityd blir allting bra mycket bättre. Vi i IKT-teamet kommer så klart göra allt vi kan för att få ”det där bakom” att fungera, d.v.s. se till att systemen fungerar som de ska, att riktlinjerna är tydliga, att stöd finns.

Härligt! Nu kör vi! Full fart med områdesmöten, full fart med fortsatt upphandling, full fart med riktlinjer, checklistor, städning och gallring!

Trevlig helg!

 

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Införande nya lösningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s