Ett steg närmare ”en väg in”…

Nu har vi tagit ett steg närmare målet med ”en sammanhållen portal”, ”en ingång för personal, elever och vårdnadshavare” – de mål som bl.a. beskrivs i vårt upphandlingsunderlag (läs mer här: Upphandlingsunderlag) i den upphandling som avbröts, men där fortsättning följer under våren!

Med ett steg närmare menar vi att vi fr.o.m. den 3:e mars har en s.k. Single Sign On till flera av våra skolsystem. Single Sign On betyder att du loggar in EN gång och sen är du automatiskt inloggad i övriga system. Systemen det gäller just nu är: its learning, Office365 och Unikum.

Lund är numera medlemmar i Skolfederation, vilket öppnar upp för ett enklare sätt att samla och komma åt de digitala lärresurser och verktyg som används. Mycket enkelt beskrivet kan man säga att Skolfederation är en sorts identifieringstjänst som hjälper till att identifiera vem du är och vilka system du ska ha tillgång till. Här kan du läsa mer: Skolfederation

Bild1_SkissUpphandlingSå fort vi säkerställt att vår ”SSO” (Single Sign On) fungerar som den ska, tar vi nästa steg mot ”en ingång”! Det gör vi genom ett Skolportalsprojekt och genom upphandlingen av digitala lösningar för Lunds skolor och förskolor – två projekt som går hand-i-hand.

Pussel

 

Vi fortsätter vårt systempusselbygge och att skapa förutsättningar för ett flexibelt och bra användande av it i skola och förskola!

 

Just nu försöker vi t.ex. göra en enkelt kartläggning av vilka olika digitala lärresurser som används ute i verksamheterna – så du som är pedagog, hör av dig till IKT-pedagogen på din skola/förskola och tala om vilka digitala verktyg du gillar att arbeta med!

Steg för steg…. ;)

PS Mer information kring hur det fungerar finns i its learning, i Lu IKT-samordningen och hos den som är IKT-pedagog på skolan/förskolan

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Införande nya lösningar, På gång i Lund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s