IKT-teamet utökar samarbetet med kommunens IT-support/5019

Från och med 1 maj-2015 tar 5019 över all inkommande IT/IKT-systemsupport genom att du kontaktar 5019 (046-35 5019) eller servicedesk@lund.se. Lunds skolors IKT-team samarbetar med 5019 via ett gemensamt ärendehanteringssystem.

Om du har frågor om följande system ska du i första hand kontakta din lokala administratör på skolan och i andra hand 5019/servicedesk:

It´s learning,

O365 (utb-mailen, Officepaket),

Unikum

NovaSchem, Skola24

Procapita,

PMO,

Fri – lokalbokning,

Vi ser detta som en förbättring och förenkling för dig som användare av Lunds skolors digitala system, då det blir en väg in oavsett vad du har för fråga.

5019 har öppet alla vardagar från 07,00 fram till 17,00 och där finns alltid någon person som svarar och tar emot ditt ärende.

IKT-teamet kommer att jobba med support på våra gemensamma system även i fortsättningen och vi kommer att använda oss av kommunens gemensamma ärendehanteringssystem Servis.För varje ärende du anmäler kommer du att få ett ärendenummer´. Du kommer också att få ett bekräftelsemail på att ditt ärende är registrerat.

I samband med detta kommer IKT-teamet att kunna följa varje ärende enklare samt få statistik över de vanligast förekommande frågorna, så vi kan förenkla och snabba på ärendehanteringen med mallar och guider till 5019, som i sin tur kommer att kunna lösa flera ärende direkt på plats.

När du kontaktar 5019 tar de emot ditt ärende och lägger in detta i ärendehanteringssystemet, allt eftersom kommer man på 5019 att kunna ta hand om och lösa flera vanligt förekommande ärende direkt under samtalet, ex. inloggningsfrågor. Om man hos 5019 inte kan lösa ditt ärende eller om ärendet handlar om det pedagogiska användandet av ett system ex. inom It´s Learning skickas det direkt vidare till IKT-teamet och den kontaktperson som ansvarar för just det system som du ställer frågor kring.

Vi på IKT-teamet kommer att ta hand om ditt ärende så snart vi kan och kontaktar dig om vi har några följdfrågor, så det är viktigt att du lämnar kontaktuppgifter till hur vi lättast når dig.

Detta är första steget i samarbetet mellan IKT-teamet och 5019 vilket kommer att utvecklas under en längre period framöver…

/Lunds skolors IKT-team

Ingrid Linse, Johanna Karlén, Jonas Sjöberg, Judit Pozna-Meding, Kristina Palmström Schäder, Pernilla Svensson, Viveka Gulda

Annonser

Om Pernilla Svensson

IKT-samordnare hos Lunds skolors IKT-team
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s