Hur har det nu gått med upphandlingarna!?

Som alla troligtvis vet är vi nu i slutfasen gällande våra tre pågående upphandlingar (blå rutor nedan):

  • Schema/omsorgsschema samt frånvaro
  • Pedagogisk planering/bedömning för gy/vux
  • Pedagogisk planering/bedömning/dokumentation för fsk/gr

Digitala lösningar Lund

Igår gick perioden för ”ansökan om överprövning” ut – den period då leverantörerna kan protestera mot våra beslut och ansöka om en överprövning hos förvaltningsrätten.

  1. Schema/omsorgsschema samt frånvaro – här valde vi att avbryta upphandlingen, då vi inte fick in anbud som kvalificerade sig. Vi går därför in i en period med fördjupad leverantörsdialog med intresserade aktörer och tar det därifrån. Mer information kommer, men just nu är det business as usual i befintligt system.
  2. Pedagogisk planering/bedömning för gy/vux – vi har gjort ett tilldelningsbeslut (meddelat anbudsgivarna vilken leverantör som enligt vår utvärderingsmodell bedömdes som vinnare). Vi har fått in en (1) ansökan om överprövning. Det innebär att processen drar ut på tiden, eftersom förvaltningsrätten ska bedöma den överprövningen som inkommit och vårt svar. Här kan vi tyvärr inte ge er något ytterligare besked rent tidsmässigt utan återkommer så fort vi vet mer.
  3. Pedagogisk planering/bedömning/dokumentation för fsk/gr – vi har gjort ett tilldelningsbeslut och ingen överprövning har inkommit. Tilldelningsbeslutet visar att den leverantör som vunnit anbudet är Unikum. Innan vi kan påbörja arbetet med införandet ska avtal skrivas, så det är inte helt spikat och klart allting än.

Ja hörrni – så är läget. 1 down, 2 to go kan väl säga ;)

Vi bygger vidare på vårt systempussel – nedan en skiss för att illustrera hur det hänger ihop och var vi gör/får göra vad.

Systempussel

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i Allmänt, Införande nya lösningar, På gång i Lund och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s