Rekrytering av vårdnadshavare för projektet ”Skolkontakten” inleds nu…

Vi behöver hjälp med att nå ut till vårdnadshavare och ber dig och din verksamhet om hjälp med att nå den önskade målgruppen av vårdnadshavare och lärare till barn inom F-9-verksamheten i Lunds kommun.

I projektet ”Skolkontakten” vill vi ta reda på:
Hur vill man som förälder att kontakterna med grundskolan ska fungera?
Vill man ha information via telefon, SMS, e-post, en lapp i barnets skolväska eller vill man logga in i skolans IT-system?
Tänk om varje förälder kunde få skolinformation på precis det sätt som passar bäst, oavsett funktionsuppsättning och familjesituation.

Om du anmäler ditt intresse att delta blir du inbjuden till en workshop i november eller i januari. Du kan när som helst avbryta din medverkan utan att behöva förklara varför.

Har du en funktionsnedsättning?
Vi är särskilt intresserade av att få reda på vilka önskemål föräldrar med funktions-nedsättningar har om att få och ge information på olika sätt och vilka speciella önskemål de har om möten på skolan. Vi söker också föräldrar utan funktions¬nedsättningar för att komma fram till krav på lösningar som passar så många föräldrar som möjligt.

Vi vill ha med en bred grupp av föräldrar med olika familje- och bostads¬situationer (ensam vårdnadshavare eller inte, föräldrar med ett eller flera barn och föräldrar som bor i stan eller på landet med tanke på skolbuss).

Vi vill också ha med lärare för att få reda på hur vi kan göra det lättare för lärarna att ta hänsyn till föräldrarnas individuella önskemål om information och möten.

Läs mera i Skolkontakten Inbjudan, där du även hittar information om anmälningsprocessen. Tack på förhand!

/Lunds skolors IKT-team tillsammans med Certec, UNIKUM och funka.nu

Partners i projekt Skolkontakten

Här hittar du ett blogginlägg om projektet: https://iktsamordningenlund.wordpress.com/2015/06/08/skolkontakten-forenkla-for-foraldrar/

Annonser

Om Pernilla Svensson

IKT-samordnare hos Lunds skolors IKT-team
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s