Beslutsförslag valbar molntjänst

Väntan är över. Delvis.

Lunds skoldirektörer har, tillsammans med styrgruppen för införandet av nya system landat i följande beslutsförslag:

Beslutet är att valet sker på förvaltningsnivå (gemensamt beslut för de 3 förvaltningarna) och att molntjänsten som ska vara huvudspår för alla skolor och förskolor är Google Apps for Education (GAFE).

Bakgrunden till beslutsförslaget och lite om vad det innebär beskrivs i det här dokumentet: Förslag Beslut valbar molntjänst

Läs dokumentet för att få en så bra bild som möjligt av beslutsförslaget, men kortfattat innebär det att:

  • Vi fortsätter med O365 så som vi har det idag. Inga nya funktioner, inga nya integrationer. Vi har e-post, kalender, lagring och tillgång till Officepaketet (online/offline).
  • GAFE kommer vara ett komplement till det upphandlade systemet för pedagogisk planering, bedömning och dokumentation. I GAFE sparar vi ingen integritetskänslig information. Här sker det vardagliga, pedagogiska arbetet (dela dokument, material, arbeta formativt osv.). En grundinstallation och integration ska på plats och införandet av GAFE sker sedan i samråd inom respektive Områdesteam. Steg för steg, så som man beslutar passar bäst.
  • För grundskola och förskola innebär det kombinationen Unikum + GAFE 
  • För gy/vux är överprövansprocessen fortfarande inte klar, så än är väntan inte över här tyvärr. Vi väntar på domstolens beslut och först där efter vet vi om vi behöver göra om delar av upphandlingen eller om vi kan gå vidare med den leverantör som stod som anbudsvinnare (Vklass). Inget annat att göra än att vänta – en dom förväntas ”inom närmsta veckorna”.

Informationstillfällen:

  • Mer information ges till samtliga chefer i samband med Chefsforum den 26/11.
  • För samverkan (med fackliga repr) diskuteras beslutsunderlaget den 8/12.
  • För Områdesteamen och andra intresserade har vi ett informationstillfälle den 9/12, kring såväl beslutsförslaget om molntjänst som upphandlingsstatus och införande. Agenda och anmälan har gått ut via kontaktpersonerna för era Områdesteam.

När får man börja med GAFE?

Inte riktigt än. Som sagt – först ska vi få upp en basinstallation och integration, därefter sker införandet enligt beslut inom respektive Områdesteam. Men självklart kan du redan nu surfa runt, googla Google Apps ;-) Några länkar hittar du på fliken ”Om GAFE

Nu börjar vi närma oss. Bit för bit bygger vi framtidens systempussel.

 

 

 

Annonser

Om Johanna

IKT-samordnare, Lunds skolor. Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Utbildad 1-7 lärare med bakgrund i såväl skola som företagsvärld.
Det här inlägget postades i GAFE, Införande nya lösningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s