GAFE i Lund våren 2016

Nu är det klart…. Lunds tre skolförvaltningar kommer med start våren 2016 att börja använda molntjänsten GAFE – Google Apps For Education.

LUND                       Google-Apps-for-Education-icons

Med start vecka 6 kommer personalen i Lunds tre skolförvaltningar att kunna logga in med sina SSO-konto till vår nya GAFE-miljö. Eleverna kan börja logga in med start höstterminen 2016.

Under några veckor framåt kommer det material du ev. publicerar, skapar, delar osv. att försvinna när vi får vår integrationslösning på plats. Systemet kommer även att vara avskalad initialt, men byggas ut efterhand.

Vi kommer att meddela alla vilket datum som kommer att gälla som ett säkert datum att börja spara material i driven, skapa sites eller lägga till ytor i Google Classroom så snart vi får detta från kommunens IT-avdelning. I dagsläget (160202) tror vi det blir i början av april.

Vi har valt att göra så här för att alla ska få möjlighet att så snart som möjligt börja bekanta sig med den nya miljön och de nya verktygen. Vi kommer inom en snar framtid att börja erbjuda utbildningsinsatser/workshops/mm inom GAFE… håll utkik här!

Mer information kommer… snart!

 

Annonser

Om Pernilla Svensson

IKT-samordnare hos Lunds skolors IKT-team
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s