GAFE info

HöstbildHoppas ni haft en skön sommar och att ni kommit igång med höstterminens arbete på skolorna. Vi (ikt-teamet) har fullt upp med uppstarten av våra nya system och kommer flytta över vårt material till en Site. 

Här kommer tips på hur man enklast söker personer, klasser och grupper i GAFE för att kunna dela material.

Gafe sökstrategier

OBS! Viktigt att veta om du delar material med en grupp i GAFE:

När man delar material med en grupp är det medlemmarna vid den tidpunkten som får tillgång till materialet. Om det tillkommer medlemmar får de nya medlemmarna endast tillgång till material som delas från och med det datumet medlemmen tillkom i gruppen. För att nya medlemmar ska få tillgång till tidigare delat material, dela om materialet till gruppen igen.

Dela på grupp fungerar på detta sätt i Google och är inget vi i Lund tyvärr kan ändra på. När en medlem i en grupp slutar i gruppen, så tappar den åtkomsten till materialet med automatik.

Skolkonton i GAFE

Alla rektorer har från gr, gy och Komvux har fått information om att kvittera ut ett skolkonto i GAFE. Syftet med skolkontot är att undvika att material försvinner och att kunna publicera och skapa en skolkalender i skolans namn. IKT ansvariga får kontakta sin rektor för mer info.

Kom ihåg att det finns filmer och utbildningsmaterial för GAFE här på vår blogg : GAFE instruktioner

Påminner också om att ni gör ärenden(felanmälan, önskemål, frågor) till oss på Servicedesk så vi får in allt för statistik och säkrare hantering.

/IKT-teamet genom Agneta

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.