Införande nya lösningar

Införande av nya digitala lösningar för Lunds skolor och förskolor kommer att ske successivt under läsåret 2015/2016. Då kommer vi att fasa ut de gamla lösningarna och fasa in de nya, vilka de nu blir… Allting ska vara klappat och klart senast inför läsårsstart 2016.

Hösten 2015 går främst åt till att få upphandlingarna i hamn och se till att beslut kring ”valbar molntjänst” tas (dels på vilken nivå beslutet ska tas och sedan vilken tjänst det blir – läs mer här).

Hösten används också åt att organisera och förbereda ute i Områdesteamen samt förbereda allt det tekniska (integrationer etc.). Vi arbetar med flera parallella projekt som hör ihop här, t.ex. Skolportal, SSO/Skolfederation, Skolkontakten, Molntjänster, epost (lund.se/utb.lund.se).

På de här sidorna (håll muspekaren över fliken Införande nya lösningar eller klicka på sidan i menyn till höger) samlar vi material, tips och råd från de olika områdesteamen som vi i Lunds skolors IKT-team är ute och träffar med jämna mellanrum! Mer specifik information från/till de olika områdena, ligger under respektive Områdesflik.

Fortlöpande information kring både införande och övrigt som är på gång, gästinlägg och annat spännande läggs under fliken ”Blogg

 

Annonser

En kommentar till Införande nya lösningar

  1. Ping: Tidsplan nya lösningar… | Lunds skolors IKT-team

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s